Diyabet Tedavisinde Modern Tıbbın Tüm Yaklaşımları Hatalıdır ve Bu Yaklaşımlar Yüzünden Diyabet Hastaları İyileşememektedir

15.11.2024

14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ’NDE DR. ÜMİT AKTAŞ’TAN ENDOKRİN UZMANLARINA ÇAĞRI: YANLIŞTAN VAZGEÇİN!

Dr. Ümit Aktaş: “Diyabet Tedavisinde Modern Tıbbın Tüm Yaklaşımları Hatalıdır ve Bu Yaklaşımlar Yüzünden Diyabet Hastaları İyileşememektedir”

Dünya çapında yarım milyardan fazla insan çağın vebası diyabetle yaşıyor. Bu sayının önümüzdeki 30 yıl içinde 2 kattan fazla artarak 1.3 milyar kişiye ulaşması bekleniyor. Türkiye ise diyabet hastalığının artışında dünyada ilk sırada. Tip 2 diyabetin başlama yaşı dünyada 8’e kadar indi. Fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Uyarılarını aktaran Dr. Ümit Aktaş meslektaşlarına şöyle seslendi: “Modern tıbbın diyabet hastalığına yaklaşımı baştan sona yanlıştır. Verilen beslenme modeli hastalığı daha da ilerletmekten başka bir işe yaramaz. Tüm hekimleri bu yanlıştan geri dönmeye çağırıyorum. Özellikle de Endokrinoloji uzmanı olan hekimlere sesleniyorum: ‘Beslenmeyi düzenleyerek diyabetten tam şifayla kurtulan yüzbinlerce hastayı görmezden gelemezsiniz. Diyabet için uygulanan tedaviler malpraktistir. Bu aşikâr bir gerçektir. Bu hatadan bir an önce vazgeçin ve hastalarınız için doğru olanı yapın. Hekimin görevi, kitabî bilgiye körü körüne itaat etmek değil, bilgiyi sorgulamak ve hastasının sağlığı için doğru olanı uygulamaktır.”

Diyabetin sanıldığının aksine tam şifa ile iyileşebileceğini 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde bir kez daha dile getiren Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Araştırmalar, doğru beslenme ve hareketli yaşamla Tip 2 diyabetin birçok olumsuz özelliğinin 1 haftada ortadan kaldırılabileceğini, 8 hafta içinde ise tam şifa ile iyileşme sağlanabileceğini gösteriyor. Unutmayın ki diyabet tam şifa ile iyileşebilir, ancak tüm hastalıklarda olduğu gibi hastalığı önlemek tedavi etmekten daha kolaydır. Bunun için anti-diyabet yaşam tarzını bir seçim olarak değil, zorunlu olarak benimsememiz gerekiyor” diye uyardı.

“Vücudumuzu dinleyin, sinyalleri göz ardı etmeyin”
İnsan vücudundaki belirli tehlike sinyallerinin diyabet hastalığının habercisi olduğunu söyleyen Dr. Aktaş, “Kolayca kilo alıyor ama kilo vermekte çok zorlanıyorsanız, aldığınız kilolar özellikle karın ve bel bölgenizde toplanıyorsa, sık sık acıkıyor, tatlı krizleri yaşıyorsanız, açlığa kesinlikle tahammülünüz yoksa, bir öğün kaçırdığınızda açlıktan bayılacak gibi oluyor, sinirli birine dönüşüyorsanız, kendinizi hep halsiz ve bitkin hissediyorsanız, yemek sonrası uykunuz geliyor, adeta baygınlık geçiriyor gibi oluyorsanız, çok sık susuyor ve çok su içiyorsanız mutlaka bir hekime başvurun ve beslenme şeklinizi değiştirin” dedi.

Diyabetten korunmak ve diyabet ile mücadele etmek için Dr. Ümit Aktaş 5 maddede öncelikli beslenme önerilerini paylaştı: “Şeker ve tüm işlenmiş gıdalardan, buğday ve tahıllardan uzak durun. Et, yumurta, sakatat tüketin. Sağlıklı yağları artırın. Probiyotik zengini gıdalar tüketin.”

Bunları da beğenebilirsin