Ağır metal zehirlenmesi

Ağır Metal Zehirlenmesi

Birçok sağlık probleminin arkasında araştırılması gereken ilk şeylerden biri vücutta ağır metal zehirlenmesi olup olmadığıdır. Ciddi sağlık sorunlarına neden olan bu problemden muzdarip olmanız için sanayii işçisi falan olmanız gerekmiyor. Maalesef modern yaşamın her alanında ağır metallere maruz kalıyoruz. Bazı önlemler alarak, vücuttaki tüm hücreleri tehdit eden ağır metal birikimini azaltmak mümkün olsa da tamamen kaçınmak maalesef mümkün değil. Neden? Çünkü şehirlerde aldığımız her nefesle birlikte ciğerlerimize ağır metaller çekiyor, yediğimiz midye, yemek pişirdiğimiz tava, tencere, hatta içtiğimiz su ile ağır metallere maruz kalıyoruz.

Maalesef halsizlikten bağışıklık sistemi hastalıklarına, hatta kansere kadar birçok ciddi sağlık problemine neden olan bu problem kimyasal tıbbın ilgi alanına girmiyor. Hâlbuki sorunu bir kan testiyle anlamak, sonra da hastayı ağır metal detoksuna sokarak şifa bulmasını sağlamak mümkün.

Dilerseniz önce vücutta biriken bu ağır metaller neymiş bir bakalım. Kurşun, cıva, kadmiyum, alüminyum, çinko, bakır, krom, nikel, siyanür, arsenik, kobalt, uranyum, magnezyum, manganez, çinko bunlardan bazıları. Bu arada çinko ve bakır gibi minerallerin sağlık faydalarını duymuş olmalısınız. Peki, bunlar neden bu listede yer alıyorlar? Çünkü vücutta bu minerallerden çok yüksek miktarda bulunması da ağır metal zehirlenmesine yol açıyor.

Ağır Metal Zehirlenmesi Hakkındaki Yazılarımız